19:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat

Referat: IF Viken - IF Karlstad Fotbollutveckling

Fredag kväll 19.00 gör IF Viken avspark på Mossängen IP:s konstgräs. Det ljusblå hemmalaget kommer ut bäst och lyckas få träff i sitt presspel vilket gör att U-laget har svårt att spela sig ur den och tappar boll ofta. Viken skapar ett antal hörnor under första kvarten. Under andra delen av halvleken löser vi Vikenpressen bättre och matchen är jämn. Men inget av lagen kommer till några bra målchanser. Bästa chansen för U-laget får Chedi när ett inspel från Love hittar Pelle till vänster i straffområdet. Han har ett helt OK avslutsläge, men väljer att spela snett bakåt till Chedi som trycker till med bredsidan, men det blir lite för rakt på målvakten som kan rädda relativt bekvämt. Kunde bli snyggaste målet är ett inlägg från högerkanten som Kenan försöker cykelsparka in, men får inte en ren träff. Första halvlek slutar 0-0.

I paus gör Ulf och Markus tre byten. Felix ersätter William, Hasim ersätter Marcus och Odilon tar Chedis plats. Om det är bytena eller det som sades i halvlek som ändrar matchbilden går inte att uttala sig om, men U-laget tar tag i matchen direkt på avspark. Viken klarar inte av att störa våra uppspel och vi kommer till många bra avslutslägen. Det är framförallt på vår högerkant som Hasim och Felix tillsammans med Pelle hittar fram till målchanser. Efter cirka 10 minuter slår Elias en smörboll genom två lagdelar på foten på Hasim som möter strax utanför straffområdet. Hasim vänder upp och släpper ut bollen till Felix, som är fri till högre i straffområdet. Han avslutar kontrollerat vid vänster stolprot, men bolluslingen tar på hjulet och studsar snett ut till Pelle som rullar in den i mål. Domaren har koll på reglerna och tar bollen på hjulet så är det inte mål utan det blir målvaktens boll. Rätt surt då om det varit ett mål utan hjul så hade bollen gått in. Men regler är regler och domslutet är korrekt.

Efter en timmes spel kommer Hassan in istället för Love. Fem minuter senare måste Christoffer kliva av p g a skada och Hannes tar plats i backlinjen. Felix får ett läge till och lobbar strax över ribban. Hasim och Pelle kommer i ett par snabba omställningar där de är nära att ta sig till frilägen. IF Viken får en del fasta situationer och har några skott på mål, men Toomas behöver aldrig ta fram de extraordinära räddningarna utan bollarna går antingen en bra bit utanför målramen eller rakt på honom. Matchen går mot 90 minuter och ska det bli tredje 0-0 matchen? Tur i så fall att det inte är Bulgariska ligan på 80-talet då inget av laget fick poäng i 0-0 matcher. Men det ska bli mål i den här matchen. I minut 85 har Viken inkast vid vår högra hörnflagga. De flyttar upp mycket folk i straffområdet för att trycka in det långa inkastet nätet. Men det slår tillbaka mot dem, då inkastet bryts och bollen går till Hasim, som tar fart från vårt straffområdeslinje och tar sig förbi första pressen och hittar yta att accelera på. På andra kanten börjar Hassan sin löpning och när Hasim närmar sig mittlinjen frispelar han Hassan, som fri med målvakten iskallt lyfter bollen i nät.

Slutminuterna blir en repris av matcherna mot Grums och Forshaga. Spelet böljar fram och tillbaka utan någon egentlig ordning. Men inget av lagen får till några klara lägen. När alla väntar på slutsignalen får Viken en frispark 5 meter utanför straffområdet. Skottet är inte märkvärdigt utan går i målvaktens hörn. Toomas står beredd att ta in bollen i skopan när inlöpande försvarare försöker slå bort bollen, men får felträff och styr den i eget mål. Det blir också det sista som sker i matchen. Ännu en oavgjord match, en match där vi gör båda målen och är ett hjul från att göra 3 mål. Nåväl U-laget är fortfarande obesegrade och målgladaste laget i serien gjorde inget mål. Nästa söndag får vi nöjet att ta oss an serieledande Skara FC på Klasmossen. De kommer fulla av självförtroende efter en klar 5-1 seger mot IFK Mariestad.